Mimoriadna situácia platí už len v obci Plavnica

20.02.2012 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa 20. februára (TASR) – Mimoriadna situácia v Staroľubovnianskom okrese platí už len v obci Plavnica. \"V piatok (17.2.) na zasadnutí krízového štábu sme odporučili primátorovi mesta Stará Ľubovňa mimoriadnu situáciu, ktorú vyhlásil 1. februára o 16. hodine, odvolať po tom, čo sa dodávky vody stabilizovali. Primátor mesta odvolal svojím rozhodnutím mimoriadnu situáciu o 10. hodine v ten istý deň,\" uviedla prednostka Obvodného úradu v Starej Ľubovni Zita Pleštinská.
Urobili tak i starostovia obcí Chmeľnica a Lomnička. \"Mimoriadna situácia pokračuje v obci Plavnica. Celý minulý týždeň sme s troma hasičskými a jednou vojenskou cisternou navážali vodu do vodojemu v obci, aby ľudia dostali vodovodným potrubím aspoň úžitkovú vodu,\" vysvetlila Pleštinská. Hasiči a vojaci plnili vodojem dovezenou vodou v ťažkých poveternostných a terénnych podmienkach. Cisternami sa takto naviezlo cca 400.000 litrov vody zo Starej Ľubovne do Plavnice, čo je asi 15 kilometrov.
\"Cisterny s obsahom 6000 a 9000 litrov museli niekoľkokrát za deň absolvovať cestu medzi zdrojom vody v areáli Podtatranskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti v Starej Ľubovni a vodojemom Pri Kapličke v katastri obce Plavnica,\" dodala prednostka. Obyvateľom obce naďalej rozdávali aj balenú pitnú vodu. Vodári okrem toho pokračovali v odstraňovaní porúch na výtlačnom vodovodnom potrubí medzi obcami Chmeľnica a Plavnica na 3,5-kilometrovom úseku, za účelom obnovenia dodávky vody z vodného zdroja Jakubianka do vodojemu.
\"V miestach zamrznutého výtlačného potrubia sa zriadili provizórne obtoky z požiarnych hadíc,\" vysvetlila Pleštinská. Dnes bude v obci Plavnica rokovať krízový štáb. Starosta zabezpečil projektovú dokumentáciu, na základe ktorej sa začnú provizórne obtoky z požiarnych hadíc nahrádzať novým vodovodným potrubím. Tieto nahradia časti vodovodného potrubia, ktoré sa poškodili počas rozmrazovania.
 

Vyberte región